Visio: Suomalaiset ymmärtävät strategian ja osaavat ajatella strategisesti
Visio: Suomalaiset ymmärtävät strategian ja osaavat ajatella strategisesti
Suomen Strategisen Johtamisen Seura
Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) on strategisen johtamisen ajatusjohtaja Suomessa. Visiomme on, että suomalaisilla on kykyä ajatella ja johtaa strategisesti. Tarjoamme palveluita, jotta Suomi menestyy muuttuvassa maailmassa ja suomalaiset oppivat ajattelemaan strategisesti.
Olemme rohkea, näkemyksellinen, uusiutuva ja avoin strategiaosaajien verkosto. Tuemme jäsentemme oppimista ja verkostoitumista. Palveluvalikoimamme tarjoaa kokemista, tapaamisia, uuden oivaltamista ja rikasta keskustelua strategiaa eri näkökulmista katsovien osaajien kanssa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti – uteliaisuus on meille innostusta jakaa tietoa, kokea uutta ja oppia lisää.
Toimimme luottamuksellisesti yhdessä oppien, avoimesti tietoa jakaen ja etsien yhdessä rohkeita ratkaisuja strategiseen johtamiseen, yhteiskunnallisiin haasteisiin, kasvattaen strategiaosaajien työn merkityksellisyyttä.
SSJS on järjestö (NGO), jonka toiminta perustuu vapaaehtoisten panokseen ja toiminta rahoitetaan jäsenmaksutuotoilla. Aktiivinen rooli vapaaehtoisena tarjoaa mahdollisuuksia vaikuttaa yhdistyksen toimintaan, kasvattaa omaa osaamista ja rakentaa upeita verkostoja!
Seuran tapahtumat
Strategiatiedon foorumi
Strategiatiedon foorumi kokoaa strategiseen johtamiseen liittyvää keskustelua ja tietoa. Tarkoituksena on aikaansaada elävää keskustelua strategiasta ja kehittää eteenpäin strategisen johtamisen ajattelua ja siihen liittyvää käsitteistöä.
Strategiablogissa
Strateginen johtaminen tänä päivänä
Strategia on organisaation kompassi tulevaisuuteen. Sen avulla määritämme suunnan, priorisoimme resurssit ja luomme yhteisen ymmärryksen tavoitteista. Mutta miten varmistamme, ettei strategia jää pelkäksi paperiksi, vaan siitä tulee elävä osa organisaation
Heittääkö noppaa vai tehdä systemaattista ennakointia?
Nora Kärkkäinen & Timo Raikaslehto. Nopanheitosta navigointiin – Strateginen ennakointi: teoriat, työkalut ja parhaat käytännöt. Professional Publishing Finland Oy. 2024. Ennakoinnin merkityksestä on viime vuosina puhuttu paljon, ja hyvästä syystä.
Älykäs strateginen johtaminen yhdistää strategisen ja operatiivisen ketteryyden
Tänä päivänä strategista ajattelua ja toimintaa tarvitaan entistä enemmän kaikilla organisaation tasoilla. Se edellyttää älykästä strategista johtamista, jossa yhdistyvät strateginen ja operatiivinen ketteryys sekä jatkuva uudistuminen. Älykäs strateginen johtaminen on
SSJS:n mentorointi 2024
Haku SSJS:n mentorointiohjelmaan on nyt auki. Haemme mukaan sekä mentoreita, että aktoreita. mentorointiohjelma pitää sisällään vähintään kolme mentorin ja aktorin välistä noin tunnin mittaista luottamuksellista keskustelua.
Tiedote: Kutsu Vuoden 2023 strategiapalkinto -kilpailuun
Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) jakaa vuosittain arvostetun strategiapalkinnon yhteistyössä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen Säätiön kanssa. SARJAT Tänä vuonna palkinto jaetaan kahdessa sarjassa: Pro gradu tai diplomityö (jaetaan vuosittain) Väitöskirja
Strategiatiedon keskeiset käsitteet
Strateginen johtaminen on vakiinnuttanut asemansa tapana ajatella organisaatioiden johtamista. Strategia auttaa organisaatioita tavoittelemaan menestystä pitkällä aikavälillä ja tästä syystä strategian suunnittelu on keskeinen käsite strategisessa johtamisessa. Strategia myös edellyttää onnistuakseen
Strategian Seurassa -podcast:
Satu Teerikangas – Aikamme strategisin kysymys ratkaistavaksi
Satu Teerikangas on johtamisen ja organisoinnin asiantuntija, joka on keskittynyt strategisiin muutoksiin, yrityskauppoihin sekä kestävään johtamiseen. Jaksossa opimme, miten organisaatioiden strateginen muutos onnistuu, miten kulttuuri
Marko Kangas – Valta
Marko Kangas on perehtynyt valtaan ja vallan vaikutuksiin organisaatioissa. Vallassa kyse on muustakin kuin auktoriteetista, nimittäin kyvystä laajentaa tietämystä omasta identiteetistä, käyttäytymisestä, kulttuurista, etiikasta. Jaksossa
Susanna Pettersson – Kulttuuria strategiaan
Susanna Pettersson on tunnustettu taidehistorioitsija ja kulttuurialan johtaja. Jaksossa syvennymme siihen, miten kulttuurin ymmärtäminen voi muokata strategista näkemystä. Opimme, miksi organisaatioiden strategisen menestyksen kannalta on välttämätöntä opiskella myö taidetta ja kulttuuria. TImo Oivan haastattelussa Susanna paljastaa, miten kulttuurin yksilöä voimaannuttava vaikutus saadaan mukaan organisaatioihin.
Juha Rintamäki – Ihmisiä varten, ihmisten kanssa, ihmisten toimesta
Juha Rintamäki on pappi ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja. Jaksossa opimme yhteisöjen rakentamisesta ja sitouttamisesta sekä kestävän ja eettisen johtamisen periaatteista. Juha tarjoaa meille ainutlaatuisen näkökulman yhteiskuntavastuuseen ja kestävään kehitykseen. Juha pohtii Anmari Brink Paciuksen kanssa, miten luodaan pitkän aikavälin menestystä. Jaksossa Juha paljastaa meille, miten kirkko on huomioinut megatrendejä strategiassaan.
Jani Vallirinne – Metaversumi tulee
Jani Vallirinne on metaversumistrategi ja digitaalisen tulevaisuuden suunnannäyttäjä. Tässä jaksossa pureudumme syvemmälle siihen, mikä metaversumi on ja sen tulevaisuuden näkymiin. Keskustelemme siitä, miten organisaatiot voivat sopeutua metaversumin tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin menestyäkseen tulevaisuuden digitaalisemmassa maailmassa. Opimme, miten metaversumi muuttaa elämäämme, olemistamme ja käyttäytymistämme. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa Jani paljastaa mielenkiintoisia yksityiskohtia tulevaisuuden digitaalisista maailmasta ja strategisesta suunnittelusta.
Timo Hämäläinen – Murros: yhteiskunta, talous ja yksilön arkielämä uusiksi.
Timo Hämäläinen on ennakointitoiminnan veteraani. Tässä jaksossa opimme talouden ja yhteiskunnan murroksesta, kolmannesta meneillään olevasta teollisesta vallankumouksesta. Timo opettaa meille, miten murros huomioidaan strategiassa ja mitä resilienssi tarkoittaa organisaation joka tasolla. Timo antaa näkökulmaa yhteiskunnan pitkiin kehityslinjoihin ja eväitä tulevaisuuteen varautumiseen. Keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa Timo kysyy, miten hallitukset ja johtoryhmät ovat huomioineet murroksen organisaatioiden strategioissa. Timo avaa meille murroksessa pärjäämisen salaisuuden.